top of page

ALLES IS ENERGIE


Toen ik aan mijn opleiding tot coach begon was daar een vrouw, en vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen ervaarde ik een soort ongemakkelijk, onplezierig gevoel bij haar. Als zij er was ging ik twijfelen aan mezelf en voelde ik me kwetsbaar en wilde ik mezelf beschermen.


Ik zag er de eerstvolgende lesdagen tegenop om weer met haar in de les te zitten, want in de les kon ze ineens uitvallen of een kattige opmerking maken. Daar schrok ik van en dat voelde heel akelig. Ik was daardoor als zij er was op mijn hoede, mijn maag voelde gespannen en ik kreeg zelfs de behoefte om extra aardig tegen haar te zijn in de hoop dat ze goed gestemd bleef.


Dit ging door tot ik besefte waardoor dit gebeurde. We waren een spiegel voor elkaar. We zagen een stukje wat we minder leuk vonden of wat minder fijn voelde aan onszelf, bij de ander. We trilden met elkaar mee, alleen op een stuk wat we als minder prettig ervaarden.

Andersom kan ook. Een paar jaar geleden zag ik een man. Hij stond met zijn rug naar me toe, maar ik voelde gelijk: ja! aan jou hebben we een goeie! Ik werd gelijk blij van wat ik ervaarde, zonder nog maar een woord gewisseld te hebben. Het voelde heel open en vrij aan. En dit bleek ook te kloppen. Ik vind het nog een super fijn persoon, waar ik een fijn contact mee heb.


Dit heeft alles met de energie, trilling of frequentie van die persoon in combinatie met die van jou te maken. En dat kan resulteren in een ervaring die we als fijn ervaren of een ervaring die we als niet fijn ervaren.


De invloed van verschillende frequenties zien we ook terug in andere situaties zoals dat:

· Je net nog blij was en vol energie zat en er iets gebeurt en je ineens heel moe bent

· Je ineens in een hele andere stemming komt zonder duidelijke aanwijzing

· Je na een wandeling in de natuur weer opgeladen thuis komt. (De energie in de natuur is heel hoog en komt het meest overeen met onze oorspronkelijke frequentie.)


ALLES IS ENERGIE EN ENERGIE BESTAAT UIT FREQUENTIE.

Dat betekent dat alles uit trillingen bestaat.

Alles? Ja echt alles!

Maar er is een groot verschil in hoge en lage trillingen. Materie heeft een hele lage trilling waardoor het zichtbaar is. Gedachten en gevoelens hebben hogere trillingen en zijn niet zichtbaar voor het oog maar wel door de invloed die ze op ons hebben.


De wetenschapper David R. Hawkins heeft onderzoek gedaan naar de trilling van emoties en ontdekt dat gevoelens als schaamte, schuld, verdriet en angst uit hele lage trillingen bestaan. Gevoelens van liefde en dankbaarheid, acceptatie en blijdschap bestaan uit hele hoge trillingen.


Dus wat we denken, voelen, zeggen en doen kan je allemaal in trillingen vertalen. De hogere trillingen ervaren we als prettig en krijgen we energie van en de lagere trillingen als deprimerend en zwaar. En dat is de reden dat we ineens ons zo moe kunnen voelen door iets wat we ervaren. Of juist ons helemaal fijn voelen na een super leuke ontmoeting, gedachten of gevoel.


Kleine oefening

Probeer maar eens, zeg iets onplezierigs tegen jezelf. Bijvoorbeeld: ‘Nou doe je het weer verkeerd!’ Voel met je ogen dicht. Wat doet dit met je? Waar in je lichaam voel je dit gevoel?


En zeg vervolgens iets leuks tegen jezelf, iets waar je blij van wordt. Zoals: ‘Wat heb je dat goed gedaan zeg!’ En voel opnieuw, wat doet dit in je lichaam? Hoe voelen je spieren aan?


Merk je het verschil?

Als ik streng tegen mezelf zeg, ‘je doet het weer verkeerd’, dan merk ik dat ik bijna stop met ademhalen. Ik verkramp en ga uit de beweeglijkheid. Terwijl bij ‘nou dat heb je goed gedaan’, ik het gevoel krijg dat ik de wereld aankan. Ik voel de energie stromen en komt er een lach op mijn gezicht.

Wat je ervaart kan verschillen per persoon. Wat ervaar jij als je deze oefening doet?


De oorzaak

Zitten er veel gevoelens met lage trillingen in ons systeem zoals gevoelens van schaamte, schuldgevoelens, angstige gevoelens of gevoelens van verdriet, dan kan je je voorstellen dat die invloed hebben op onze beschikbare energie en levensvreugde.


Zijn er in het verleden dingen gebeurd die we als heel onplezierig of onveilig hebben ervaren, dan kan het zijn dat we die hebben weggestopt. Vaak omdat we het idee hebben dat iets wel zal verdwijnen als we er maar niet teveel aandacht aan schenken. Maar weggestopt is niet weg. Hoe graag we dat soms ook zouden willen.


Gebeurt er nu iets wat ook maar een beetje lijkt op de situatie van eerder, dan trilt het mee als een snaar van een gitaar die meetrilt als je dezelfde toon maakt.

Of zoals ik aan het begin van dit artikel schreef, dat wanneer je iemand ontmoet die met een zelfde emotie van bijvoorbeeld angst, boosheid, schaamte of schuldgevoel zit, jij hier op mee kan resoneren. Dat is waarom je als je boos bent snel ruzie krijgt. Jouw boosheid ontmoet de boosheid in de ander. En wanneer je blij bent je leuke ontmoetingen hebt.


De oplossing

Door te onderzoeken in het bewustzijn en onderbewustzijn waardoor je bepaalde aanvaringen hebt of waarom je veel energie verliest, of waarom bepaalde emoties je blijven ondermijnen, kunnen we dit veranderen. Hierdoor blijven deze emoties niet aldoor om aandacht vragen en verstorend werken en meetrillen met andere mensen met vergelijkbare emoties. En als deze lagere verstorende energieën getransformeerd worden, heeft dat direct ook een positief effect op je algehele gezondheid, omdat die het best functioneert als je trilling hoog is.


Met welke energie wil jij je verbinden en welke energie kan je missen als kiespijn?

Trilt dit met je mee en wil je zien of wij samen jouw trilling kunnen verhogen en oude ballast opruimen, neem dan gerust contact met me op voor een gratis vrijblijvend gesprek.


Warme groet,

Berrina

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page