top of page
20170803_204519_edited.jpg

Over mij

Een groot deel van mijn leven was ik erg moe, gauw overprikkeld en snel ziek. En als ik dan ziek was, dan duurde het bij mij ook langer dan bij mensen in mijn omgeving voordat ik weer hersteld was. Ik schaamde me ook wel voor mijn gezondheid. Ik voelde me zwakker dan anderen. En omdat ik zo moe was, kon ik me ook sneller mat gaan voelen, en minder vrolijk.

Dat er iets niet lekker zat, dat was me wel duidelijk.  Maar hoe verander je dat?

Na veel zoeken kwam ik bij een arts terecht die bij mij een allergie ontdekte. Ik moest een dieet gaan volgen, in principe voor altijd. En dat viel niet altijd mee.  De klachten werden wel minder, maar ze gingen niet allemaal weg. Ik was nog steeds vaak moe, ik werd nog steeds snel ziek en er kwamen zelfs weer nieuwe klachten bij. Ik kreeg zwaar overbelaste polsen met de diagnose fybromyalgie.

De oplossing

Tot ik bij een therapeut kwam die mij vertelde dat het niet om de allergie ging, maar om verschillende onderliggende verstoringen. Deze verstoringen zorgden bij mij voor een allergie en de andere klachten.  Dit was de manier van mijn lichaam om dat duidelijk te maken.

Door deze therapie veranderde er bij mij in korte tijd ontzettend veel. Zo kon ik weer alles eten, werden mijn polsen weer sterk, kreeg ik veel meer energie en werd ik weer kerngezond. Ik ben sindsdien, maar weinig ziek geweest. Ik denk dat dit serieus, met de geboorte van mijn kinderen, één van de mooiste dingen in mijn leven is geweest. Wat voelde ik me weer vrij en krachtig!

Ik was zo blij met het resultaat, dat ik voelde dat ik ook een verschil voor andere mensen wilde gaan maken! Ik wil ook bij kunnen dragen aan het levensgeluk van andere mensen. En al helemaal bij gevoelige mensen, waarbij de impact nog groter is, omdat prikkels nog harder binnenkomen.

Opleidingen

Ik heb verschillende opleidingen en bijscholingen gedaan, om mensen te begeleiden bij veranderprocessen en trauma's, waaronder de N.E.I opleiding (Neuro Emotionele Integratie) en een transformatie coach therapeuten opleiding.  EMDR.  Opleiding toegepaste stressologie en de NEI Master.

 

Toegepast in de praktijk

Toen ik een paar jaar geleden na 25 jaar huwelijk ging scheiden, zijn de dingen die ik de afgelopen jaren geleerd heb mijn grote redding geweest.  Het idee van een scheiding was een grote angst geweest. Ik zag heel wat beren op de weg. Als je dertig jaar samen bent, weet je ook niet meer goed hoe het is om zonder elkaar te leven. Het is dan een hele grote verandering.

Ik heb in die maanden alles wat ik geleerd heb zelf toegepast. En ik heb gemerkt, dat dit mij echt heel goed heeft geholpen. Ik kon veel beter met de situatie, met mijn gedachten en met mijn gevoelens omgaan en de situatie beter accepteren. En dat was, en is, zo bevrijdend. Dit heeft er voor gezorgd dat ik nu heel veel vertrouwen heb gekregen in mijn eigen veerkracht, mogelijkheden, inzichten en kwaliteiten. Het was een intense en ook verdrietige periode, maar wat ik hieruit heb mogen leren en ontdekken, is me ook heel veel waard.

Mijn visie

Door aanwezig te zijn bij wat er is en te accepteren  dat wat niet veranderd kan worden, ervaar je veel minder stress. Door bewust te maken wat nog niet bewust is of zichtbaar te maken wat nog niet zichtbaar is voor onze ogen, is er zoveel meer mogelijk dan we denken. Door niet te blijven hangen alleen bij het gevolg, namelijk een klacht, maar op zoek te gaan naar de oorzaak, kunnen klachten echt bij de wortel beetgepakt worden. Hierdoor onderdrukken we ze niet meer en is genezing mogelijk. 

 

Privé

Ik woon in Tiel en ik ben erg gelukkig dat ik moeder mag zijn van twee hele mooie, wijze, gevoelige dochters. Ik ben dankbaar dat zij ook graag gebruik willen maken van mijn kunnen, weten en voelen.

Ik hou erg van mooie kristallen en van wandelen in de natuur. En in de winter kan ik er erg van genieten om met een leuk boek te lezen. Een lekker kopje thee, gezellige kaarsjes aan en een lekkere etherische olie in de verstuiver maken het feest dan helemaal compleet.

 

bottom of page