top of page
onderkant-ijsberg-1 zonder pijlen.png

Met wie werk ik?

Mijn coaching is voor mensen die het gevoel hebben dat bepaalde situaties meer impact op hen hebben dan bij veel mensen in hun omgeving. Hierdoor kunnen ze gaan twijfelen aan zichzelf en hun gevoeligheid als last gaan zien.

En die last kan je vooral ervaren als er iets in het leven tegen zit. De impact van een gebeurtenis kan zo intens voelen en je zo raken dat je het gevoel kan krijgen dat je weg wil, weg van dit akelige gevoel, weg van de situatie. Je kan op zulke momenten  moeilijk accepteren wat je voelt en wat er gebeurt.

De mensen waar ik mee werk zijn prachtige gevoelige mensen, die een goed ontwikkeld verstand hebben en heel vaak goed weten hoe het leven in elkaar zit. Maar dat weten, is niet altijd de garantie dat het ook lukt om dingen waar je zelf tegenaan loopt op te lossen. Dit heeft te maken met een deel van je waar je niet bewust van bent.  Je kan dit zien als bagage die je in je rugzak meesleept dag in dag uit.

In die rugzak kunnen heel veel dingen zitten, zoals:

  • onverwerkte emoties en ervaringen van jezelf, vaak van toen je klein was

  • overgenomen emoties van anderen

  • overtuigingen, al dan niet overgenomen van je ouders of andere mensen

  • overgeërfde voorouderstukken die energetisch doorgegeven zijn

  • micro-organismen, die het directe gevolg kunnen zijn van dat je uit balans bent geraakt

 

Met als gevolg:

Het gevolg hiervan is dat het zwaar kan voelen om deze last te dragen. Waardoor het lichaam verschillende klachten kan gaan geven, zoals overprikkeling, je mat voelen, of fysieke klachten of andere stress gerelateerde klachten. In uitdrukkingen zoals:" Het ligt me zwaar op de maag", "het is moeilijk te verteren", zien we het verband tussen lichamelijke klachten en ervaringen die je tegen komt in je leven.

 

Door alle belevingen en eventuele lichamelijke klachten kan het nog minder fijn voelen om in dit lichaam aanwezig te zijn . En zo kan het gebeuren dan sommige delen van jou, je willen beschermen tegen vervelende gevoelens.  Ze kunnen je gaan behoeden om sommige acties te ondernemen, of je heel hard laten werken om maar geen kritiek te krijgen. Dit zijn maar een paar voorbeelden.  Op deze manier ga je alsmaar minder voelen en meer denken. Het nadeel als je minder voelt is dat je ook minder kan genieten van mooie dingen.

Bewustzijn en onderbewustzijn, de ijsberg

Omdat we niet bewust weten wat we met ons meeslepen, is het ook vaak moeilijk om er zelf iets aan te doen. Je kan het zien als een grote ijsberg; het deel dat boven water is, is het deel dat we zien en weten. het deel dat onder water is, daar zijn we ons niet bewust van. Dat betekent niet dat het er niet is.

Het deel onder water is ons onderbewustzijn en we zien dat deel vooral in de uitwerking die het heeft in ons dagelijks leven.

 

Op het moment dat er dingen uit je rugzak opgeruimd worden, maken we  ze zichtbaar. Hierdoor kunnen het bewustzijn en onderbewustzijn weer samenwerken waardoor er veel meer energie beschikbaar komt voor dingen die je fijn vindt.

Je kan het zien als bij een computer die trager wordt als er teveel programma’s open staan. Programma’s die niet bijdragen aan je levensvreugde en programma’s die oud zijn en daardoor vaak niet meer kloppen, kunnen we beter hun plek geven en indien mogelijk afsluiten, zodat er ruimte komt voor nieuwe dingen.  Waardoor je meer vanuit vrijheid kan leven. Zodat je zelf kan kiezen wat je wilt doen of niet wilt doen en je gevoeligheid als wegwijzer in je leven kan gaan inzetten.

Ga je dan alles op gevoel doen? Nee, zeker niet alleen; je verstand heeft ook een belangrijke taak. De optimale samenwerking tussen het verstand en het gevoel geeft het beste resultaat en de meeste balans en vreugde.

 

Wat doe ik?

Ik werk met de onzichtbare oorzaken die verstoringen geven in je leven. In afstemming met jouw bewustzijn en onderbewustzijn, kan ik met een biosensor (een energetische meetinstrument) zien wat er bij jou in de weg zit.  En kunnen we werken aan de last die jij graag los zou willen laten.

Het resultaat

Het resultaat hiervan is dat je je meer bewust wordt van jezelf en je gevoelens en behoeften en hier ook beter mee om kan gaan. Dit schept vertrouwen in jezelf. Omdat er ook meer balans komt tussen het denken, voelen en doen, gaat je energie beter stromen en je lichaam beter functioneren, En  ben je ook beter in staat om met stress en prikkels om te gaan.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kan je hieronder klikken.

 

bottom of page