top of page
oogpatronen-informatie-ophalen-628x158.jpg

IEMT integrale eye movement therapie

IEMT therapie is een effectieve manier om terugkerende (heftige) emoties te ontkoppelen aan een herinnering door middel van oogbewegingen. Hierdoor kunnen onverwerkte levenservaringen met diverse problematiek als gevolg aangepakt worden.

Emoties zoals bijvoorbeeld, angsten, schaamte, frustratie en verdriet kunnen hiermee goed behandeld worden. Ook depressie, stress, Ptss en burn-out klachten kunnen goed verlicht worden of zelfs verholpen. En als je er op tijd bij bent kan een burn-out voorkomen worden, door onder andere de stressbronnen aan te pakken.

Nog een mooie manier om IEMT therapie in te zetten is bij identiteitsbelevingen, persoonlijke ontwikkeling en groei. Ook wanneer je iets of iemand te ver weg ervaart, of juist te dichtbij, kan er met IEMT aan de oorsprong hiervan gewerkt worden waardoor je de ander op de afstand gaat ervaren die goed voelt.

Oplossing door middel van IEMT therapie

Bij het oplossen van patronen van chroniciteit kan het werken met IEMT een grote hulp zijn. Een chroniciteit is bijvoorbeeld dat er iets niet goed gaat, terwijl het voor jou lijkt alsof niets goed gaat. Of dat je in kringetjes blijft draaien, of steeds maar blijft twijfelen, wat uiteindelijk een patroon van vermijden is. Het gevoel te hebben dat je aan de effectzijde staat, het slachtoffer bent en jij geen invloed hebt op de situatie is ook iets wat ervoor kan zorgen dat dingen in het leven in stand gehouden worden. Net als angsten ervaren en daardoor bepaalde dingen uit de weg gaan, want als je het wel gaat doen dan.....

Door naar de oorsprong te gaan van het probleem waar iemand mee loopt, kunnen vaak meerdere herinneringen in één sessie worden geneutraliseerd. Het gevolg is dat de herinnering vager wordt en er rust terug komt.

Hoe is dit mogelijk door het maken van oogbewegingen?

De ogen zijn verbonden aan de hersenen. 'S nachts als we slapen dan verwerken we de indrukken van de dag, door oogbewegingen te maken. Op die manier, wordt wat we hebben ervaren verwerkt en als herinnering weg geschreven. Situaties die we als heel heftig ervaren, maken dat ons emotionele brein alarm slaat en we op overleven overgaan. De samenwerking tussen het emotionele brein en het verstandelijke brein wordt dan onderbroken. Dit kan gevolgen hebben voor de verwerking van hetgeen gebeurd is.

​Door naar de kern te gaan en de ogen bepaalde patronen te laten maken, wordt de samengewerkt tussen de hersenen weer bewerkstelligd, met verwerking van de situatie als gevolg.

Kernconcepten_IEMT-1-scaled.jpg

Voordat ik binnenstapte om IEMT therapie te krijgen van Berrina was ik erg gespannen. Dit ging echter snel voorbij door haar fijne energie en gezelligheid. Ze heeft goed en duidelijk uitgelegd wat er zou gaan gebeuren, dit vond ik erg fijn. Het proces vond ik wel spannend maar doordat we eerst een soort oefenronde hadden gedaan, vond ik het minder spannend. Ik merkte  meteen onder de sessie verschil in me. Het was erg fijn dat ze me steeds even stilte gunde na het volgen van de EMDR stick. Ik heb deze ervaring als zeer positief ervaren. Ik vond het erg fijn dit met Berrina te doen. Ze was duidelijk, open, vriendelijk en ze voelde dingen goed aan. Ik ben benieuwd wat dit mij verder oplevert in de toekomst.

Aisha

bottom of page